Fer blijft onder rode streep na drie ongelukjes

Leroy Fer is er met Queens Park Rangers niet in geslaagd weg te komen uit de degradatiezone van de Premier League. In Liverpool ging de promovendus op ongelukkige wijze met 3-1 onderuit tegen Everton.

QPR had het geluk in de eerste helft bepaald niet aan zijn zijde, want Everton was tot twee keer toe trefzeker via van richting veranderde schoten. Ross Barkley was de eerste die doel trof met een getoucheerde inzet en in de 44ste minuut deed Kevin Mirallas dat kunstje over met een gekraakte vrije trap.

Zodoende stond QPR, waar Fer in de basis begonnen was, halverwege al voor een loodzware opgave op Goodison Park. Zeven minuten na de pauze gaf Everton de Londense bezoekers de nekslag en weer zat het The Hoops bepaald niet mee. Deze keer werd een kopbal van Steven Naismith precies zo van richting veranderd dat hij bij de tweede paal binnen viel. In de slotfase redde Bobby Zamora nog de spreekwoordelijke eer voor de gasten.

QPR blijft door de nederlaag achttiende, terwijl Everton naar plek tien klimt en daarbij aartsrivaal Liverpool passeert.