Fenomenale pass Cillessen aanzet tot Barça-show in Copa-finale

Reacties

Barcelona heeft zaterdag met een show beslag gelegd op de Copa del Rey. Sevilla kreeg in Madrid een genadeloos pak slaag. Jasper Cillessen gaf de aanzet tot de Catalaanse masterclass (5-0).

Fenomenale pass Cillessen aanzet tot Barça-show in Copa-finale

Na de pijnlijke uitschakeling in de Champions League door AS Roma restten Barcelona nog twee prijzen om het seizoen kleur te geven. In acht dagen tijd kan de Catalaanse grootmacht de prijzenkast vullen met twee nieuwe trofeeën. Volgende week kan met een zege op Deportivo La Coruña de titel worden gepakt. De Copa del Rey-finale was zaterdag het eerste deel van het tweeluik, dat moest leiden tot de derde dubbel in vier jaar tijd.

Zoals gebruikelijk in de nationale bekerstrijd nam Cillessen de plaats onder de lat over van Marc-André ter Stegen. De Oranje-international heeft dit seizoen in dat toernooi al zijn waarde bewezen. In de tweede halve finale tegen Valencia behoedde hij Barcelona met een fenomenale redding voor een tegentreffer, hetgeen hem een kus van Gerard Piqué als dank opleverde.

In de finale kreeg Cillessen na een kwartier andermaal een warm onthaal van zijn verdedigers. Gezien zijn bijdrage aan de openingstreffer verdiende de goalie ook de bedankjes. Want zijn fenomenale pass van achteruit leverde Philippe Coutinho een vrije doortocht richting het Sevilla-doel op. De Braziliaan combineerde daarna zijn overzicht en zijn techniek door met een wippertje Luis Suárez in staat te stellen van dichtbij de score te openen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De treffer was een gevoelige klap voor Sevilla en gaf het ontketende Barcelona meer vleugels. De Catalaanse grootmacht heerste, degradeerde de Andalusische opponent tot figurant en had voor rust het karwei al geklaard. Na ruim een half uur werd de voorsprong verdubbeld. De aanval over links leek te stranden maar met een hakje blies Jordi Alba de aanval nieuw leven in. Lionel Messi was met een genadeloze uithaal de afmaker. Kort voor rust zette de Argentijn met een ogenschijnlijk nonchalante doch briljante pass door het midden Suárez vrij voor David Soria. De doelman moest vervolgens voor de derde keer de bal uit het doel halen.

De tweede helft was vijf minuten oud toen Soria werd opnieuw te kijk gezet. Na een pass van Messi dook Andrés Iniesta voor hem op. De aanvallende middenvelder, van wie wordt aangenomen dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in Catalaanse dienst, maakte met een schijnbeweging de weg vrij voor de vierde Barcelona-treffer.

Het was een volgend tastbaar resultaat van de aanvalsmachine, die naast soepele combinaties en gevaarlijke doelpogingen nog een treffer van Coutinho opleverde. Aan de andere kant voorkwam Cillessen een eretreffer van Sevilla door de poging van invaller Sandro Ramírez met de knie onschadelijk te maken. Volgende week zondag wacht het Deportivo La Coruña van Clarence Seedorf. Dan kan Barça het verwachte afscheid van Iniesta, die in de slotfase een publiekswissel kreeg, extra luister bij kunnen zetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.