Fenomeen Ronaldo bezorgt oppermachtig Real de wereldbeker

Reacties

Real Madrid heeft voor de derde keer in de clubhistorie beslag gelegd op de wereldbeker voor clubs. In de finale werd de Braziliaanse topclub Grêmio met 1-0 verslagen. Cristiano Ronaldo kroonde zich tot matchwinner.

Fenomeen Ronaldo bezorgt oppermachtig Real de wereldbeker

Voor Ronaldo is het de vierde keer dat hij het WK voor clubs wint. Eén keer deed de Portugese superster dat met Manchester United, de andere titels pakte hij in dienst van Real. In totaal heeft Ronaldo nu al veertien prijzen gewonnen met de Spaanse grootmacht.

Tegen Grêmio, dat in de halve finale afrekende met het Mexicaanse Pachuca, was Real vanaf minuut één heer en meester. De Koninklijke dicteerde het spel, kwam verdedigend geen moment in de problemen maar creëerde tegelijkertijd maar weinig.

Dani Carvajal was met een volley nog het gevaarlijkst in de eerste helft. Na rust was het al snel raak. In de 53ste minuut plaatste Ronaldo zich achter een vrije trap en de pegel van de Portugees ging dwars door de muur om doelman Marcelo Grohe kansloos te laten: 1-0. Het was het 53ste doelpunt voor Ronaldo dit kalenderjaar, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Robert Lewandowski en Lionel Messi.

Ook in de Verenigde Arabische Emiraten barst het van de fans van Cristiano Ronaldo.
Ook in de Verenigde Arabische Emiraten barst het van de fans van Cristiano Ronaldo.

Al snel daarna leek Ronaldo de wedstrijd definitief te beslissen, maar zijn rake volley werd afgekeurd omdat aangever Karim Benzema buitenspel stond. Grêmio kwam na ruim een uur wederom goed weg toen Luka Modric via de handen van Grohe op de paal schoot.

Uiteindelijk speelde Real de wedstrijd rustig uit. Benzema kreeg nog een prima kans, maar zijn schot werd geblokt. Ook invaller Gareth Bale, nog matchwinner tegen Al-Jazira in de halve finale, kreeg zijn naam niet meer op het scorebord.

Zo pakte Real met enorme overmacht voor de derde keer deze prijs, zonder dat dit werd uitgedrukt in de eindstand: 1-0. In totaal was het de zesde wereldtitel, omdat het WK in de eerdere opzet ook al drie keer werd gewonnen (1960, 1998 en 2002). De Spaanse grootmacht is boveniden de eerste club sinds São Paulo (1992, 1993) die het WK voor clubs twee jaar op rij wint.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.