Fenomeen Mbokani waarschuwt AZ met nieuwe heldenrol

Reacties

Antwerp FC heeft zondagavond een prettige generale repetitie beleefd voor de clash met AZ in de vierde voorronde van de Europa League. De Belgen waren in het eigen Bosuilstadion te sterk voor Sint-Truiden.

Fenomeen Mbokani waarschuwt AZ met nieuwe heldenrol
Antwerp
Antwerp
2 - 0
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Komende donderdag nemen AZ en Antwerp het in Enschede tegen elkaar op voor het heenduel van het tweeluik. Waar de Alkmaarders zich zondagmiddag stukbeten op FC Groningen (0-0), werkte Antwerp wél aan het zelfvertrouwen en uiteraard was Dieumerci Mbokani weer de grote man.

De Congolees was in de elfde minuut de aangever bij de openingstreffer van Lior Rafaelov, tien minuten na rust sloeg de inmiddels 33-jarige spits zelf toe vanaf de strafschopstip. Mbokani maakte zo alweer zijn vijfde doelpunt in vier competitieduels van Antwerp, terwijl hij ook al drie assists achter zijn naam heeft. Daarnaast schoot hij de Belgen hoogstpersoonlijk naar de volgende ronde in de Europa League play-offs tegen Viktoria Plzen.

De beresterke spits verkeert dus in de vorm van zijn leven in de competitie die hem toch het beste ligt. Mbokani speelde in België eerder succesvol voor Standard Luik en Anderlecht. Het zijn slechts twee van de vele clubs die hij achter zijn naam heeft. De spits speelde verder namelijk voor Mazembe in zijn vaderland en verder AS Monaco, VfL Wolfsburg, Dinamo Kiev, Norwich City en Hull City.

AZ kan uit één statistiek hoop putten: namens Standard en Anderlecht speelde Mbokani in totaal vier keer tegen de Alkmaarders, maar scoorde hij nog nooit. De ploeg van Arne Slot heeft zijn zaken defensief bovendien behoorlijk op orde. AZ kreeg in zijn eerste zeven officiële duels van het seizoen geen enkel tegendoelpunt.

AZ
AZ
1 - 1
Antwerp
Antwerp
VI-verslaggever Chris Tempelman over de remise van AZ tegen Groningen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.