Fenomeen Mbappé wil niet te veel denken aan Ballon d'Or

Reacties

Kylian Mbappé behoedde wereldkampioen Frankrijk donderdagavond voor een blamage tegen IJsland (2-2). De negentienjarige aanvaller maakte na zijn invalbeurt het verschil tegen IJsland en werd achteraf bedolven onder lof.

Fenomeen Mbappé wil niet te veel denken aan Ballon d'Or

De aanvaller van Paris Saint-Germain kwam een half uur voor tijd in het veld bij Frankrijk, dat op dat moment verrassend met 2-0 achterstond in de vriendschappelijke interland tegen IJsland. In de 86ste minuut forceerde Mbappé de aansluitingstreffer door de bal na een fraaie actie via twee IJslanders binnen te schieten. Vervolgens trok hij de stand gelijk met een rake penalty.

'Hij blijft ons verrassen', reageerde aanvoerder Hugo Lloris achteraf tegenover L'Équipe. 'Hij is een zeer onvoorspelbare speler, omdat hij zo explosief is. Hij kan het verschil maken op belangrijke momenten, ondanks zijn jonge leeftijd. Wat ook goed is, is dat hij ondanks alles wat er rondom hem gebeurt, gefocust op de wedstrijd blijft.'

Mbappé is één van de dertig genomineerden voor de Ballon d'Or, een prijs die de afgelopen tien jaar werd gewonnen door Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. 'Cristiano en Messi hebben de Gouden Bal niet gewonnen op basis van hun statistieken, maar vanwege hun spel. Ik vergelijk mezelf niet met hen toen ze mijn leeftijd hadden', aldus Mbappé, die dit seizoen in negen officiële wedstrijden voor club en land op twaalf treffers en vier assists staat.

'Ik wil niet te veel nadenken over de Ballon d'Or, want wanneer ik dat doe, word ik erg individualistisch. Ik denk liever aan het collectief. Dankzij mijn teamgenoten bij PSG en Frankrijk sta ik hier. Ik ga alles geven tot het laatste moment dat er gestemd kan worden en dan zien we het wel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.