Fenerbahçe stelt geen prijs meer op Slowaak Stoch

Het Turkse avontuur van Miroslav Stoch bij Fenerbahçe dreigt uit te lopen op een faliekante mislukking. De 21-jarige Slowaak lijkt na dit seizoen alweer te vertrekken bij de topclub.

Fenerbahçe stelt geen prijs meer op Slowaak Stoch

Stoch werd afgelopen zomer met veel bombarie binnengehaald, maar het ziet ernaar uit dat hij binnenkort alweer vertrekt. Vorig jaar juli werd de vleugelaanvaller voor 5,5 miljoen euro overgenomen van Chelsea. Ook Galatasaray had verregaande interesse in de afgelopen seizoen nog op huurbasis voor FC Twente uitkomende speler.

Bij Fenerbahçe begon de 23-voudig international veelbelovend als basiskracht, maar na de dertiende speelronde heeft hij nooit meer de volle negentig minuten op het veld gestaan. Na de winterstop is zijn situatie nog uitzichtlozer geworden. Stoch kreeg sinds het duel met Sivasspor, half december, geen speeltijd meer van trainer Aykut Kocaman. De 45-jarige coach hanteert een concept waarin geen plek is voor zijn specifieke kwaliteiten.

Fener opereert in een 4-4-1-1 systeem met de Turk Selçuk als rechtermiddenvelder en de Senegalees Issar Dia op de linkerflank. De twee voorste posities worden ingenomen door de Braziliaan Alex en Dia’s landgenoot Mamadou Niang.

Stoch komt in de ogen van Kocaman verdedigend tekort om Fenerbahçe als middenvelder van dienst te kunnen zijn. De aanvaller heeft het moeilijk met zijn reserverol. Na de wedstrijd tegen Kayserispor, anderhalve week geleden, negeerde de Slowaak de teamorders door direct na het laatste fluitsignaal per taxi het stadion te verlaten.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's