Fenerbahçe benadert Cocu

Reacties

Fenerbahçe heeft nadrukkelijke belangstelling voor PSV-trainer Phillip Cocu. De Turkse topclub heeft al contact gehad met kamp Cocu.

Fenerbahçe benadert Cocu

Bij PSV heeft Fenerbahçe zich nog niet gemeld. Cocu liet na de derde titel in vijf jaar onder zijn leiding weten dat hij niet de intentie had PSV te verlaten. De 47-jarige trainer heeft nog een contract tot de zomer van 2019 in Eindhoven.

De eerste twee jaar mocht Cocu onder geen beding vertrekken, inmiddels valt er over een vertrek te spreken. Dan moet Fenerbahçe wel voldoen aan de afkoopsom in zijn contract. 

Cocu werd in 2013 aangesteld als hoofdtrainer van PSV. Na een moeizame start boekte hij naast nationaal succes ook resultaat in de Champions League met het overleven van de groepsfase.

PSV wacht een roerige transferzomer. Die werd ingeleid door het vertrek van technisch manager Marcel Brands naar Everton. Bovendien is er belangstelling voor tal van basisspelers.

Ondanks de woelige periode die PSV wacht zegt de club op alle mogelijke scenario's voorbereid te zijn, ook in het geval van een vertrek van de drie bepalende figuren in hun structuur: de al vertrokken technisch Brands en hoofd opleidingen Pascal Jansen, alsmede Cocu. Ook assistent-trainer Ruud Brood heeft zijn contract nog niet verlengd. Brood heeft laten weten dat hij zijn woord heeft gegeven aan PSV, maar het is nog onduidelijk in welke rol hij volgend seizoen actief zal zijn.

Van Bommel
Indien Cocu vertrekt naar Fenerbahçe zal Van Bommel naar voren worden geschoven als mogelijke opvolger. Intern is dat traject al een tijdje geleden ingezet. PSV denkt binnen een maand de nieuwe hoofd opleidingen te presenteren en ook daarvoor zijn de eerste lijntjes al uitgezet. De voorbereiding van PSV start met de eerste training op 27 juni.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.