Feller Everton te sterk voor matig Manchester City

Everton heeft een terechte 2-0 overwinning behaald op Manchester City. De ploeg van David Moyes was feller dan het lankmoedige City dat onder Roberto Mancini voor de eerste keer verlies leed in vier wedstrijden.

Zonder nieuwe aankoop Patrick Vieira, maar met Nigel de Jong in de basis, begonnen The Citizens aan de wedstrijd. Bij Everton speelde John Heitinga de hele wedstrijd. Mancini had Roque Santa Cruz in de aanval geposteerd, maar de blessuregevoelige Paraguayaan moest na negen minuten al afhaken.

Vanaf het begin had City weinig te vertellen. Opgejaagd door The Toffees kwam de ploeg maar niet in de wedstrijd. In de 37ste minuut slaagde Everton erin om de daadkracht in doelpunten uit te drukken. Steven Pienaar zag bij een vrije trap een gaatje in de muur en de oud-Ajacied schoot genadeloos precies raak.

In de blessuretijd van de eerste helft schoot Louis Saha, via een strafschop, de thuisploeg naar 2-0. De Franse spits had dermate lang - en opzichtig - Micah Richards aan zijn shirt hangen dat scheidsrechter André Marriner niet anders kon dan naar de stip wijzen.

Na rust opende City nog wel dreigend, maar verzandde al snel in het matige spel van voor rust. De ploeg mocht achteraf blij zijn dat Everton diverse kansen onbenut liet en de score niet verder opvoerde.