Fellaini neergezet als klungel, vechtersbazen betalen kaartjes

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Fellaini neergezet als klungel, vechtersbazen betalen kaartjes

• De derde goal van Alejandro Camargo namens Universidad Concepción tegen O'Higgins (3-1) gaat in Chili ongetwijfeld de boeken in als Doelpunt van het Jaar. Wat een heerlijke volley!

• Ze gingen de hele wereld over. Eoin Doyle en Jermaine Beckford zijn bij Preston North End ploeggenoten, maar gingen zaterdag tijdens het duel met Sheffield Wednesday met elkaar op de vuist. De twee kemphanen kregen daarvoor een rode kaart. En het bleef niet bij de rode kaarten, de boetes voor beide spelers en de inmiddels door de club geaccepteerde schorsingen van drie duels voor beide spelers. De fans die meereisden naar het uitduel, dat met 2-1 verloren ging, krijgen hun kaartje vergoed. En indirect draaien Doyle en Beckford daarvoor op. Het daarmee gemoeide geld wordt immers betaald van de boetes van de vechtersbazen, die in een statement al hun excuses maakten. Overigens was de eindstand al bereikt toen de twee in de slotminuut van de reguliere speeltijd voor een vervroegde douche werden verkozen.

'Van Gaal wilde me naar Engeland halen en was ook concreet.'
Mats Hummels vertelt dat hij voor zijn veelbesproken transfer van Borussia Dortmund naar Bayern München dicht bij een overgang naar Manchester United was. Louis van Gaal hoopte de Duitser toen te halen om zijn defensie te versterken. Een vergeefse poging. (The Daily Mail)

• Niet alleen de goedheiligman is vandaag jarig, ook Peter Hyballa viert zijn verjaardag. Echt een heerlijk avondje vindt de coach van NEC het niet. 'Als kind was ik er niet blij mee, want ieder kind kon naar de zak van oma gaan en daar een cadeau uitnemen. Dan had ieder kind eigenlijk zijn verjaardag. Dat vond ik niet zo fair.' Overigens kan Dario Dumic op een basisplaats rekenen. Hij overhandigde namens de selectie een taart. 'Oh, lekker. Dario staat er zaterdag dus in.' (Omroep Gelderland)

Carlos Tévez was eenmaal trefzeker namens Boca Juniors tegen Racing Club, maar bovenstaande kans had er ook best ingemogen.

• Een gevalletje pijnlijke timing van Manchester United. Vlak na deze tweet leidde de in Manchester toch al weinig gelukkige Marouane Fellaini de 1-1 van zijn oude club Everton in, door een strafschop te veroorzaken.

'Hij stond altijd wel op je teen ofzo. Wij hielden hem liever zo ver mogelijk van ons zestienmetergebied.'
Leon Osman speelde bij Everton in het verleden samen met Fellaini en was geenszins verbaasd over de manier waarop de Belg de penalty weggaf. (Sky Sports)

• Met een 3-0 nederlaag tegen Montpellier maakte Paris Saint-Germain een rampzalig weekend door, maar Edinson Cavani maakte voorafgaand aan de afgang wél vrienden.

'Als de speler niet vaker dan drie keer van het veld gestuurd wordt vanwege gewelddadig gedrag, spugen, beledigende gebaren of kwetsend taalgebruik ontvangt hij op 30 juni een bonus van één miljoen pond.'
The Sunday Times citeert een bizarre bepaling uit het oude Liverpool-contract van Mario Balotelli, die de huidige speler van Olympique Nice had moeten motiveren in het gareel te blijven.

When did 2-0 up become a dangerous score? Hear it so often now. Would like to know percentage of games lost from there? Suspect not high.

4 december 2016

Gary Lineker is vaak gevat. En snel. Op Twitter was hij tijdens het duel Bournemouth-Liverpool bij een 0-2 stand iets té snel. De thuisploeg won immers in een spectaculaire ontknoping nog met 4-3.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.