Fellaini: 'Misschien kunnen we het Chelsea moeilijk maken'

Marouane Fellaini heeft dinsdagavond eindelijk zijn eerste competitiedoelpunt op Old Trafford voor Manchester United gemaakt. Mede door zijn rake kopbal won de ploeg van manager Louis van Gaal van Stoke City: 2-1.

De Belg, die vorig seizoen voor 32 miljoen euro door David Moyes naar Old Trafford werd gehaald, kopte in de eerste helft de openingsgoal binnen. Daarbij troefde hij Erik Pieters in de lucht af.

De vorig seizoen verguisde middenvelder annex aanvaller genoot met volle teugen van zijn goal. 'Een heerlijk moment. Het was bovendien een mooi en belangrijk doelpunt. We zijn blij met de zege, want het was niet heel goed en we hadden wat geluk. We moeten nu gefocust blijven, want er komen nog veel wedstrijden aan in de komende periode. Als we dat doen en wij blijven winnen, kunnen we het Chelsea misschien nog moeilijk maken', keek de Belg na de vierde zege op rij al met een schuin oog naar de koploper. De soevereine lijstaanvoerder heeft met een duel minder gespeeld echter nog steeds acht punten meer.

Voorafgaand aan de tegengoal liet Fellaini zich heel gemakkelijk aftroeven door Oussama Assaidi. Zijn verklaring was opmerkelijk. 'Ik verrekte wat in mijn nek en dan houdt het op. Helaas scoorden zij direct uit die aanval', aldus Fellaini, die kort voor rust een enorme kans op 2-1 liet liggen. Uiteindelijk bezorgde Juan Mata met een indraaiende (en gelukkige) vrije trap United de zege.