Felbegeerde hoofdrol Pavlidis brengt Willem II dichter bij Feyenoord en PSV

Reacties

Willem II heeft in eigen huis een riante overwinning op FC Groningen geboekt. Vangelis Pavlidis vertolkte met een goal en een assist een hoofdrol. Daarmee kon de Griek eindelijk weer eens belangrijk zijn in een thuiswedstrijd.

Felbegeerde hoofdrol Pavlidis brengt Willem II dichter bij Feyenoord en PSV
© Pro Shots
Willem II
Willem II
3 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Pavlidis was sinds 21 september 2019 immers niet meer betrokken geweest bij een Willem II-treffer in Tilburg. Na zijn goal tegen VVV-Venlo kwam hij tot vandaag in 747 minuten tot 24 vruchteloze doelpogingen. Bovendien creëerde hij acht kansen in die minuten, maar kon hij ook geen assist bijschrijven.

Bij het openingsdoelpunt was er nog geen aandeel voor Pavlidis. Ché Nunnely profiteerde van geklungel aan Groningen-zijde. Doelman Sergio Padt besloot bij een achterbal op te bouwen, maar dat had Groningen beter niet kunnen doen. Damil Dankerlui kreeg na de onderschepping met meer geluk dan wijsheid de bal bij Nunnely en zijn afronding was beheerst: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de veertigste minuut was het woord dan eindelijk aan Pavlidis. De spits kreeg de bal van basisdebutant Görkem Saglam, nam knap aan en rondde na 786 doelpuntloze minuten feilloos af. Het was voor Pavlidis, die voor zijn tijd in Tilburg bij VfL Bochum al samenspeelde met Saglam, het elfde competitiedoelpunt van het seizoen. Slechts twee van die goals maakte hij in het Koning Willem II Stadion.

Na ruim een uur zat het duel op slot in Tilburg, waar het veld slechter en slechter werd door de hevige regenval. Bij een uitbraak ontsnapte Pavlidis en daar profiteerde Mats Köhlert ten volle van. Hij hoefde het breedteballetje van de Griek alleen nog maar binnen te tikken: 3-0. Dat Groningen na een scrimmage uit een corner via Ahmed El Messaoudi nog de eretreffer produceerde, was louter voor de statistieken.

Omdat Willem II voor de eerste keer sinds 2002 weer eens tien opeenvolgende thuisduels ongeslagen bleef, draaien de Tilburgers door die goede thuisbalans nog steeds bovenin mee. De vijfde plek is verstevigd en het gat naar nummer drie Feyenoord en nummer vier PSV is verkleind tot respectievelijk twee en één punt. De twee ploegen boven de Tilburgers spelen zondag tegen elkaar. FC Groningen bezet de achtste plek.

Vooraf werd stilgestaan bij het overlijden van Willem II-clubicoon Jan Vullings.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij VI werd Vangelis Pavlidis met een 7,5 uitgeroepen tot Man of the Match.

Willem II Nederland

FC Groningen Nederland

FC Groningen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.