Feestelijk debuut Van den Brom in duel met twee gezichten

John van den Brom heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Racing Genk gewonnen. Tegen hekkensluiter Moeskroen liep de thuisploeg in de tweede helft uit naar een mooie overwinning, de vijfde op een rij.

Genk
Genk
4 - 1
Royal Excel Moeskroen

Van den Brom werd op de dinsdag bij de start van de interlandperiode gepresenteerd bij Genk en had dus ruim anderhalve week op zijn ploeg voor te bereiden op de thuiswedstrijd tegen Moeskroen en zijn spelers beter te leren kennen. De van FC Utrecht overgekomen coach had bovendien het voordeel dat hij niet instapte bij een club die in een grote crisis verkeerde. Van den Brom liet al weten aangenaam verrast te zijn door de kwaliteit van de jonkies bij Genk.

In de eerste helft tegen Moeskroen kwam die kwaliteit er nog onvoldoende uit. De thuisploeg had het lastig en kwam in de 34ste minuut verdiend op achterstand, doordat Nuno Da Costa van dichtbij scoorde. Genk herstelde de schade in de extra tijd van de eerste helft. Na een mooie dribbel knalde Junya Ito de bal in de verre hoek: 1-1.

Genk verhoogde vroeg in de tweede helft het tempo en denderde over Moeskroen heen. Theo Bongonda toonde zijn klasse met een goede versnelling en zorgde oog in oog met doelman Hervé Koffi voor de 2-1. Even later verdubbelde Paul Onuachu al de marge door uit een rebound te scoren en het feest was voor Genk compleet toen Bongonda tien minuten voor het einde met een fraai schot voor de 4-1 zorgde. Daar bleef het bij in de debuutwedstrijd van Van den Brom, die volgend weekend met zijn nieuwe club op bezoek gaat bij Cercle Brugge.