FC Zwolle spaart Willem II in Jupiler League-topper

Willem II mocht zich gelukkig prijzen dat koploper FC Zwolle het krachtsverschil niet uitdrukte in de score. Sparta Rotterdam en FC Den Bosch zetten hun goede reeks voort.

FC Zwolle spaart Willem II in Jupiler League-topper

FC Zwolle-Willem II 1-0 Koploper FC Zwolle sloeg de aanval van Willem II gedecideerd af, al viel dat niet op te maken uit het resultaat. De ploeg van trainer Art Langerer begon goed met in de tiende minuut de openingstreffer van Nassir Maachi. Maar een bevrijdende tweede treffer bleef uit. Dat was de verdienste van Willem II-doelman David Meul, die zijn ploeg lang in de race hield. De Tilburgers kregen via Danny Schreurs ook kansen op een gestolen punt. De spits kon zijn oude club echter geen pijn doen, zodat FC Zwolle het gat naar Willem II vergrootte tot zeven punten.

Fortuna Sittard-FC Eindhoven 0-1 FC Eindhoven bleef in het spoor van FC Zwolle. Het doelpunt van Ratko Vansimpsen na ruim een kwartier bleek voldoende om Fortuna Sittard op eigen veld klein te krijgen. De ploeg van trainer Ernest Faber blijft daarmee op drie punten van FC Zwolle.

Helmond Sport-SC Veendam 3-2 Op slag van rust leek SC Veendam met twee treffers een beslissend gat te hebben geslagen. Maar Helmond Sport stelde in de tweede helft orde op zaken. Na twee doelpunten van Sebastian Stachnik kroonde Erik Quekel zich tot matchwinner, waardoor Helmond Sport klom naar de vierde plaats.

Almere City FC-FC Den Bosch 1-3 FC Den Bosch heeft de smaak te pakken. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk pakte bij Almere City FC de derde overwinning op rij. De snelle Brabantse openingstreffer van Benjamin van den Broek werd nog ongedaan gemaakt, maar op de 1-2 van Jeffrey Vlug bleef Almere City het antwoord schuldig. Danny Verbeek maakte tien minuten voor tijd een einde aan de onzekerheid.

SC Cambuur-MVV Maastricht 5-1 MVV Maastricht presteert op vreemde bodem minder dan in de eigen Geusselt. Dat werd bevestigd bij het bezoek aan SC Cambuur, dat na een kwartier al een comfortabele voorsprong had dankzij treffers van Mark de Vries en Sandor van der Heide. Erik Bakker nam direct na rust het laatste restje Limburgse hoop weg. Via Melvin de Leeuw en Bakker liep SC Cambuur uit naar een eclatante overwinning.

AGOVV Apeldoorn-Sparta Rotterdam 0-6 Sparta Rotterdam zette de goede reeks in de tweede periode voort. Het ging ten koste van AGOVV Apeldoorn, dat op eigen veld niet ws opgewassen tegen de Kasteelheren. Tom Overtoom (2), Jaime Bruinier, Jeroen Veldmate, Joshua John en Jeremy Bokila brachten het krachtsverschil tot uitdrukking in de score.

FC Emmen-Go Ahead Eagles 3-2 Het was in de slotfase nog even billen knijpen, maar uiteindelijk kon FC Emmen drie punten bijschrijven. De inhaalrace van Go Ahead Eagles strandde op 3-2. De treffers van Ruud ter Heide, Jeffrey de Visscher en Bart de Groot bleven een voldoende marge. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's