FC Zwolle breekt met te veeleisende Everse

FC Zwolle en Jan Everse zijn er niet in geslaagd tot een akkoord te komen over een langere samenwerking. De onderhandelingen over een nieuw contract voor de coach strandden op de eisen van Everse. Zwolle moet nu op zoek naar een nieuwe trainer voor komend seizoen.

FC Zwolle breekt met te veeleisende Everse

Everse wilde een contract voor onbepaalde tijd, een marktconform salaris en meer zeggenschap op technisch gebied. Zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel stelde nog voor tot een alternatief te komen waarbij Everse nog twee jaar coach zou blijven en vervolgens twee jaar technisch directeur zou worden, meldt RTV Oost. Maar tot een nieuwe verbintenis kwam het niet.

Saillant is dat voorzitter Ronald van Vliet contact zocht met RTV Oost nog voordat Everse zelf op de hoogte was van het mislukken van de onderhandelingen. Hij stond nog op het veld te trainen met de nummer twee van de Jupiler League.

Everse kwam afgelopen weekeinde met zijn ploeg in punten op gelijke hoogte met koploper RKC Waalwijk, dat wel een beter doelsaldo heeft. Zwolle is al in het bezit van een periodetitel en presteert goed onder Everse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen