FC Volendam ontslaat trainer Henk Wisman

Henk Wisman is met onmiddellijke ingang trainer af bij FC Volendam. De Amsterdamse coach moet vertrekken na voortdurende kritiek over het uitblijven van versterkingen.

FC Volendam ontslaat trainer Henk Wisman

Wisman had in de winterstop gevraagd om vier versterkingen. Dat was tegen het zere been van de spelersgroep, die de woorden van Wisman interpreteerde als een gebrek aan vertrouwen. Ook de clubleiding was bij monde van voorzitter Henk Kras niet te spreken over de kritiek. 'Ik heb hem er meerdere keren persoonlijk op aangesproken', zegt Kras tegen VI.nl. De preses liet Wisman in de winterstop weten geen nieuwe publiekelijke kritiek van hem op het gevoerde beleid te dulden.

Wisman leverde na het duel met NAC Breda echter opnieuw kritiek op het bestuur over het gevoerde beleid. En dat schoot bij de clubleiding in het verkeerde keelgat. Voorzitter Kras noemde het 'onprofessioneel' en 'ongelukkig'.

Wisman reageerde in Voetbal International op de woorden van Kras. 'Ik verschil met het bestuur van mening, want ik vind deze selectie niet sterk genoeg. Ik hoop dat deze woorden iets te weeg brengen.' Zijn uitlatingen brachten inderdaad wat te weeg, al had Wisman zijn ontslag waarschijnlijk niet verwacht.

Het bestuur kwam dinsdag tot de conclusie dat Wisman ongeacht het resultaat tegen RKC Waalwijk op non-actief gesteld zou worden. Assistent Johan Steur neemt de honneurs waar. 'We beraden ons over de samenstelling van de technische staf', aldus voorzitter Kras. Wisman trad in de zomer van 2000 in dienst van FC Volendam. Het was zijn eerste club in het betaald voetbal. Met beperkte middelen slaagde hij erin FC Volendam in 2003 terug te brengen op het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's