FC Volendam nog twee zeges verwijderd van promotie

FC Volendam heeft door Excelsior te verslaan een belangrijke stap gezet richting promotie naar de Eredivisie. De toch al kleine kans op een kampioenschap voor Sparta is verder geslonken na een verlies bij Helmond Sport.

Excelsior - FC Volendam 1-3Ludcinio Marengo zette de eerste stap richting een overwinning de 21ste minuut. Zijn afstandsschot was onhoudbaar voor Excelsior-goalie Jordy Deckers. Levi Schwiebbe verdubbelde de score in de 44ste minuut en na ruim een uur werd het 0-3 door Michiel Kramer. Elvis Manu miste name Excelsior enkele grote kansen. Invaller Mick van Buren redde de Rotterdamse eer een klein kwartier voor tijd.

Door de zege handhaven de Volendammers zich op de eerste plaats in de Jupiler League. De voorsprong op Helmond Sport is drie punten. Als SC Cambuur maandag wint bij FC Emmen, komt het op twee punten van de koploper.

Helmond Sport - Sparta 1-1Behoudens een mogelijkheid in de openingsfase voor aanvoerder Steef Nieuwendaal stichtte de ploeg van trainer Henk ten Cate weinig gevaar in de eerste 45 minuten in Helmond. Aan de treffer van Emrullah Güvenc ging flink defensief gestuntel aan Sparta-zijde vooraf.

Doelman Nico Pellatz speelde Robert van Boxel aan, die vastgezet werd in de hoek en vervolgens de bal eenvoudig verspeelde. Samir Fazli behield het overzicht en Güvenc rondde in de zestiende minuut af. In de tweede helft mocht Helmond van geluk spreken dat namens Sparta alleen Nieuwendaal (rechts op foto onder) scoorde. Helmond blijft derde, met evenveel punten als Cambuur. De Friezen hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld. Voor Sparta is de kans op directe promotie zo goed als verkeken door de winst van FC Volendam: het verschil met de koploper bedraagt zes punten.

FC Den Bosch - MVV 1-2Het verlies van de Bosschenaren was pijnlijk in de strijd om een plek bij de eerste negen, temeer door het verlies van concurrent FC Oss. Na 34 minuten leek het de 1-5 zege op Almere City van maandag een goed vervolg te gaan geven, maar niets bleek minder waar.

De 1-0 van Tom van Weert in de 34ste minuut bleek namelijk niet genoeg voor een overwinning. Tom van Hyfte maakte vier minuten na rust gelijk. Lloyd Borgers besliste de wedstrijd in de blessuretijd in Maastrichts voordeel. Het verschil tussen Oss en Den Bosch is nog altijd twee punten in het voordeel van Oss. MVV staat vijfde met 49 punten.

FC Dordrecht passeert de Brabantse clubs, doordat het tegen de Graafschap een 1-0 achterstand omboog naar een 2-1 overwinning. Op doelsaldo nemen de Dordtenaren nu de negende plek in, waarmee ze aan het einde van de rit recht hebben op deelname aan de play-offs.

Overige uitslagenFC Dordrecht – De Graafschap 2-1Go Ahead Eagles – FC Eindhoven 0-0FC Emmen – Almere City FC 3-0Telstar – FC Oss 2-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.