FC Volendam legt international Zuid-Afrika tot 2026 vast

Reacties

Luke Le Roux is de volgende zomerversterking van FC Volendam. De 23-jarige international van Zuid-Afrika tekent in de Eredivisie voor drie jaar, met een optie voor nog een jaar. Hij komt over van Verbrgs BoIS uit Zweden.

FC Volendam legt international Zuid-Afrika tot 2026 vast
© Pro Shots

Le Roux wordt omschreven als een fysiek sterke middenvelder, die voor Varbergs al 99 officiële wedstrijden speelde. 'Luke is het type speler dat wij al langere tijd zoeken om ons middenveld te complementeren. Hij speelt primair vanuit de controle, maar kiest ook zijn momenten om zich met de aanval te bemoeien. Luke staat fysiek zijn mannetje, heeft veel dynamiek, is vaardig aan de bal en heeft een goed spelinzicht. De beste samenvatting is een allround en box-to-boxmiddenvelder', aldus technisch directeur Jasper van Leeuwen via de clubkanalen. 

'Luke heeft zich in Zweden stapsgewijs ontwikkeld tot een uitstekende speler, die inmiddels ook international van zijn land is. Dat hij nu naar Volendam komt is echt een kwaliteitsinjectie voor ons team. Daarnaast zit er ook nog veel rek in Luke, dus we kijken uit naar een mooi nieuw ontwikkelingstraject', vervolgt hij.

Garang Kuol en Mio Backhaus waren eerder al de andere zomerversterkingen van Volendam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.