FC Volendam in oefenwedstrijd te sterk voor Hamburger SV

FC Volendam is woensdag naar Hamburg afgereisd voor een oefenduel met Hamburger SV. De wedstrijd werd in winst omgezet: 1-2.

Volendam is na drie Eredivisie-wedstrijden nog altijd zonder punt en grijpt dus alle mogelijkheden aan om in de komende wedstrijden zo goed mogelijk voor de dag te komen. Zodoende plande de ploeg van Matthias Kohler een oefenduel met HSV in.

In de openingsfase ging het gelijk op. Kansen waren er voor Zach Booth, Robert Mühren (Volendam) en Immanuel Pherai (HSV), maar de goal was voor de bezoekers uit Nederland. Lequincio Zeefuik deed het voorbereidende werk en Mühren rondde simpel af. Voor rust schoot Mühren ook een strafschop binnen, waardoor Volendam op rozen zat.

HSV kwam in de tweede helft terug in de wedstrijd, waarna Volendam kansen op 1-3 liet liggen. Het Andere Oranje kan zich voorbereiden op het duel met Fortuna Sittard van volgende week zaterdag.