FC Volendam breidt met wereldgoal ongeslagen reeks verder uit

FC Volendam verloor al vijf wedstrijden op rij niet in de Keuken Kampioen Divisie en de ploeg van coach Hans de Koning breidde die reeks maandagavond uit met nog een wedstrijd. Tot een driepunter kwam het echter niet op bezoek bij de beloften van AZ.

Jong AZ
Jong AZ
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Het publiek op het AFAS Trainingscomplex hoefde na een gezapige eerste helft na rust niet lang te wachten op hét hoogtepunt van de wedstrijd. Nota bene rechtsback Robin Schouten, geboren in Alkmaar en tot de zomer van 2017 nog actief bij AZ, zette FC Volendam op fenomenale wijze op een 0-1 voorsprong. Iedereen, inclusief Jong AZ-doelman Jasper Schendelaar, verwachtte een voorzet van de Ajax-huurling, maar Schouten ramde de bal ineens vol via de onderkant van de lat in het doel.

Wie hoopte op een wedstrijd die na de openingstreffer totaal zou ontbranden, kwam bedrogen uit. FC Volendam bleef de bovenliggende partij, maar grote kansen waren er nauwelijks. Een kwartier voor tijd was daar plots toch Jong AZ. Jelle Duin kreeg de bal in de voeten gespeeld op de rand van het strafschopgebied en aarzelde geen moment. Aannemen, draaien, schieten: 1-1.

Beide ploegen kregen in het restant van de wedstrijd nog één grote kans op de overwinning. Kevin Visser was tien minuten voor tijd dicht bij de 1-2 namens FC Volendam, maar zijn schot werd gepareerd door Schendelaar. Niet veel later dacht Duin zijn tweede van de wedstrijd in leeg doel binnen te werken, maar goed verdedigend werk van Marco Tol zorgde ervoor dat Duin naast schoot. De spits van Jong AZ stond bovendien buitenspel. De 1-1 bleef daardoor behouden, tot onvrede bij FC Volendam dat met een driepunter een grotere stap richting de play-offplaatsen wilde zetten.

Door dat resultaat stijgt FC Volendam wel naar een twaalfde plek. Jong AZ blijft staan waar het staat: boven Jong FC Utrecht en Helmond Sport op een achttiende positie.