FC Utrecht wil Bovenberg en jaagt weer op Toornstra

FC Utrecht heeft zich bij Excelsior gemeld voor Daan Bovenberg. Daarnaast wil de club een nieuwe poging wagen Jens Toornstra van ADO Den Haag over te nemen.

FC Utrecht wil Bovenberg en jaagt weer op Toornstra

Eerder had FC Utrecht al een akkoord met ADO over de overname van Toornstra, die de naar PSV vertrokken Kevin Strootman zou moeten opvolgen. De 22-jarige middenvelder liet de transfer echter zelf afketsen.

Een van de redenen was dat Toornstra het Europese avontuur van ADO wilde meemaken. De club werd echter uitgeschakeld door Omonia Nicosia in de voorronde van de Europa League. FC Utrecht hoopt dat de jeugdinternational nu wél oren heeft naar een overgang.

Veel kans op het aantrekken van Toornstra lijkt Utrecht overigens niet maken, getuige de ferme reactie van commissaris Mark van der Kallen. 'Utrecht heeft niet gebeld met ADO. Dat hoeft ook niet. We willen Jens toch niet laten gaan.'

'Wij willen Bovenberg niet kwijt, dus hoeven we niet te onderhandelen. Dat is de mededeling die wij FC Utrecht hebben gedaan', verwoordde algemeen directeur Simon Kelder het standpunt van Excelsior inzake de interesse van Utrecht in de aanvoerder in het AD. De directeur op Woudestein had overigens nog geen bod ontvangen.

Door het vertrek van Tim Cornelisse naar FC Twente is de rechtsbackpositie dun bezet. Zondag tegen De Graafschap (2-2) begon Mark van der Maarel op die plek, maar hij kon niet imponeren en werd in de rust gewisseld voor Jacob Mulenga. De invaller voorkwam met twee treffers een nederlaag. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's