FC Utrecht verliest Fortuné aan AS Nancy

FC Utrecht is een dag voor het sluiten van de transfermarkt een van zijn belangrijkste spelers kwijtgeraakt. Marc-Antoine Fortuné (25) keert terug naar Frankrijk en tekent voor tweeënhalf jaar bij AS Nancy. Utrecht ontvangt 2,3 miljoen euro voor zijn Franse topscorer.

FC Utrecht verliest Fortuné aan AS Nancy

'Hoewel we maandagavond dachten dat Marco definitief bleef, bleek Nancy Fortuné sportief en financieel meer aan te spreken', legde voorzitter Jan Willem van Dop uit op de clubsite.' We betreuren het vertrek van Marco zeer, maar we hebben er alles aan gedaan om hem te behouden. Er was echter geen houden meer aan'.

Van Dop haalde aan dat het bedrag dat Utrecht voor Fortuné ontvangt gezien de gelimiteerde transfersom die de speler had bedongen, nog een mooi bedrag is. 'Uiteindelijk moeten we tevreden zijn met het onderhandelingsresultaat, waardoor Nancy meer betaalt voor Fortuné dan contractueel was vastgelegd.'

Toch leek het er maandag op dat Fortuné zelfs tot 2011 zou bijtekenen bij FC Utrecht. De club was daartoe bereid onder de voorwaarde dat de clausule van de gelimiteerde transfersom werd geschrapt. Fortuné was hiermee uiterst tevreden en maandagavond liet zijn zaakwaarnemer weten dat er een principeakkoord was. Totdat Nancy hem alsnog overtuigde.

Fortuné scoorde dit seizoen vijf keer in de Eredivisie voor de ploeg van Foeke Booy. Bovendien gaf de fysiek sterke aanvaller al zeven assists. Utrecht lichtte dan ook de optie in zijn contract, zodat hij tot medio 2009 vast lag.

Nancy staat op de twaalfde plaats in de Franse Ligue 1. De club won maar één van zijn laatste zeven competitieduels. Bovendien komt het moeizaam tot scoren. Met negentien goals in 22 duels is Nancy een van de slechtst scorende teams in Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's