FC Utrecht stoot NEC van roze wolk en ligt op koers voor play-offs

FC Utrecht heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van NEC. De Nijmegenaren wonnen vier keer op rij, maar gingen in de Galgenwaard nipt onderuit. Een echte spitsengoal van Sam Lammers maakte uiteindelijk het verschil.

FC Utrecht
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

De eerste helft tussen NEC en Utrecht was weinig enerverend. Het eerste wapenfeit kwam na een halfuur van Nijmeegse kant. Calvin Verdonk testte Vasilios Barkas met een uitstekende vrije trap, maar de doelman van Utrecht hield de bal met een knappe redding uit zijn goal. Dat kon de wedstrijd wel gebruiken. NEC creëerde kort daarna nog een goede kans. Sontje Hansen bracht Koki Ogawa na een goede dribbel in stelling, maar de Japanse spits krulde de bal naast.

Utrecht kwam na rust goed uit de kleedkamer en kreeg meteen twee grote kansen. Uiteindelijk zou Lammers de thuisploeg na iets meer dan een uur op voorsprong zetten. Souffian El Karouani leverde een piekfijne voorzet af bij de tweede paal en Lammers tikte de bal simpel binnen. Het was voor Lammers pas zijn derde Eredivisie-treffer in het shirt van Utrecht.

De Domstedelingen kregen daarna ook nog prima mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Zo kwam Victor Jensen tot twee keer toe dichtbij de 2-0. Ook Lammers kreeg nog een megakans om zijn tweede doelpunt van de middag te maken, maar de spits schoot net naast. Die missers zouden op het eindresultaat geen invloed meer hebben. NEC wist Barkas niet meer te verslaan en ging onderuit in Utrecht. Door de overwinning schuift de ploeg van Ron Jans op naar plek acht in de Eredivisie, een plaats die recht geeft op play-offs voor Europees voetbal.