FC Utrecht meldt zich na overtuigende zege in de strijd om Europees voetbal

Reacties

FC Utrecht is terug in de strijd om de play-offs om Europees voetbal. In eigen huis tegen Fortuna Sittard werd de stijgende lijn onder Ron Jans voortgezet, mede dankzij twee treffers van de in bloedvorm verkerende Taylor Booth. Door de overtuigende zege gaat het over de Limburgse opponent heen op de ranglijst.

FC Utrecht meldt zich na overtuigende zege in de strijd om Europees voetbal
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
4 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Maandenlang hing FC Utrecht in de degradatiezone in de Eredivisie, maar door een ongeslagen status in de Eredivisie van inmiddels al vier maanden zetten de Domstedelingen langzaam aan de weg omhoog in. Zeker omdat er na vier remises op rij vorige week ook weer eens gewonnen werd door het elftal van Jans, tegen FC Volendam onder aanvoering van Booth.

Ook tegen Fortuna Sittard was de Amerikaan belangrijk, want op aangeven van huurling Sam Lammers werkte Booth na twintig minuten het openingsdoelpunt tegen de touwen. Hoewel na de pauze de Limburgers steeds gevaarlijker werden, viel de treffer aan de andere kant uit een counter, met dank aan de Utrechtse invallers.

Oscar Fraulo veroverde koud in het veld de bal, dribbelde heel het middenveld over, stuurde Hidde ter Avest weg, die gaf vanaf rechts voor en de tegelijk met Fraulo ingevallen Victor Jensen vond Othman Boussaid, die van dichtbij de tweede FC Utrecht-goal produceerde. Een tik in het gezicht van Fortuna Sittard, dat met de zware bekerwedstrijd in de benen brak in de Domstad.

Daardoor werden de ruimtes op het veld steeds groter en kon Booth kort na de tweede FC Utrecht-goal ook de derde maken. Opnieuw kwam de bal vanaf de rechterkant van het veld laag de zestien in, waarbij ditmaal opnieuw de vrijgelaten Booth binnenwerkte. De mooiste goal van de middag kwam echter op naam van Lammers, die uit de draait uit een schier onmogelijke hoek zijn eerste treffer in dienst van FC Utrecht liet noteren. De VAR keek lang of er geen buitenspel aan vooraf ging, maar de treffer bleef staan. 

Door de grootste overwinning van dit seizoen gaat FC Utrecht over Fortuna Sittard heen op de ranglijst en meldt het zich definitief in de strijd om Europees voetbal. De manier waarop zal trainer Jans nog meer tevreden stellen en als het de ongeslagen status in de Eredivisie kan blijven verlengen, dan het alsnog een mooi seizoen worden voor FC Utrecht.

De rapportcijfers:

FC Utrecht Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
N.E.C.
31
12
11
8
59-47
+12
47
7
FC Utrecht
31
12
10
9
45-43
+2
46
8
Sparta Rotterdam
31
12
7
12
46-43
+3
43
9
Go Ahead Eagles
32
11
10
11
45-42
+3
43
10
sc Heerenveen
32
10
7
15
51-65
-14
37
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.