FC Utrecht maakt met dank aan beauty Ayoub einde aan uitreeks Excelsior

Reacties

FC Utrecht heeft zondag een einde gemaakt aan de fenomenale reeks van Excelsior in uitwedstrijden. De Kralingers bogen met 3-1 het hoofd in De Galgenwaard. Een weergaloze goal van Yassin Ayoub was het hoogtepunt van de middag.

FC Utrecht maakt met dank aan beauty Ayoub einde aan uitreeks Excelsior

In de wetenschap dat het nog nooit in eigen huis had verloren van Excelsior begon FC Utrecht aan het treffen in De Galgenwaard. De Kralingers waren echter met alle vertrouwen naar de Domstad afgereisd nadat de eerste vijf uitwedstrijden liefst dertien punten hadden opgeleverd. Het was ook Excelsior dat de eerste riante kans kreeg: Jurgen Mattheij kopte maar net naast uit een corner.

Diezelfde Mattheij speelde in de achtste minuut een hoofdrol bij de 1-0 die aan de andere kant viel. De verdediger struikelde toen Gyrano Kerk hem onder druk zette. Net voordat doelman Ögmundur Kristinsson kon ingrijpen, gaf Kerk de bal aan Cyriel Dessers, die simpel scoorde. FC Utrecht controleerde na deze meevaller de wedstrijd, zonder enorme mogelijkheden te creëren.

Cyriel Dessers staat nu op vijf treffers in dit Eredivisie-seizoen.
Cyriel Dessers staat nu op vijf treffers in dit Eredivisie-seizoen.

Verder dan pogingen van afstand van Urby Emanuelson en Sander van de Streek kwamen de Domstedelingen niet. Excelsior, dat lange tijd alleen dreigend was met momentjes van Mike van Duinen, stichtte vlak voor rust opeens veel gevaar. In deze fase hield David Jensen de thuisploeg op de been met enkele knappe reflexen.

Excelsior kon deze lijn na rust niet doortrekken en incasseerde vlak voor het uur zelfs de 2-0. Ayoub kreeg even de ruimte, zag zijn kans schoon en jaagde de bal met zijn linker in de kruising. Excelsior moest niet lang na deze beauty definitief de hoop op een positief resultaat laten varen: Willem Janssen kopte raak uit een hoekschop. FC Utrecht voetbalde het duel geroutineerd uit, hoewel Jensen nog even in de fout ging. De keeper leverde de bal zomaar in bij Zakaria El Azzouzi, die het cadeautje echter niet uitpakte. Vlak voor tijd werd het via El Azzouzi, die deze keer wel scherp was in de afronding, alsnog 3-1.

Door de overwinning steekt FC Utrecht onder meer Excelsior voorbij op de ranglijst en staat het nu vijfde. Voorafgaand aan de speelronde stonden beide clubs in punten gelijk. Volgende week zondag gaat FC Utrecht op bezoek bij Sparta en neemt Excelsior het voor eigen publiek op tegen koploper PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.