FC Utrecht licht bijzonder contract 'mentor' Emanuelson toe

Reacties

Het heeft even geduurd, maar Urby Emanuelson en FC Utrecht hebben dan toch een akkoord bereikt over een nieuw driejarig contract voor de 34-jarige middenvelder. De routinier gaat zich daarnaast alvast richten op zijn loopbaan na zijn actieve carrière.

FC Utrecht licht bijzonder contract 'mentor' Emanuelson toe
© Pro Shots

Emanuelson zat al sinds de zomer zonder contract, toen zijn oude verbintenis bij Utrecht afliep. De zeventienvoudig bleef op amateurbasis verbonden aan de Domstedelingen en zat ook wekelijks bij de wedstrijdselectie van John van den Brom. Duidelijk was dat club en speler met elkaar doorwilden, nu is daar ook officieel uiting aan gegeven. Emanuelson ligt tot medio 2023 vast en gaat zich naast het veld ontwikkelen als individuele trainer en begeleider van toptalenten. Per seizoen wordt in overleg bekeken of hij ook doorgaat als speler.

'Naast het feit dat de trainer weet over welke kwaliteiten Urby op het veld beschikt, heeft hij zich de afgelopen periode ook steeds meer ontwikkeld als een mentor binnen de spelersgroep', licht technisch directeur Jordy Zuidam de bijzondere constructie toe. 'Hij speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de jongere spelers en ligt goed in de spelersgroep. Zijn adviezen en begeleiding als gelouterde prof zijn erg bruikbaar voor zowel de spelers van het eerste elftal, als voor de toptalenten van de toekomst binnen de FC Utrecht Academie.'

En dus wijst alles erop dat Emanuelson zijn lange loopbaan, die in het seizoen 2004/05 begon bij Ajax en hem verder bij AC Milan, Fulham, AS Roma, Atalanta Bergamo, Hellas Verona en Sheffield Wednesday bracht, afsluit in De Galgenwaard. 'Urby gelooft in onze ambities en wil graag onderdeel uitmaken van de plannen van onze club', zegt Zuidam. 'We zijn ontzettend blij dat we Urby voor langere tijd hebben kunnen binden aan FC Utrecht, en dat we zijn ervaringen en adviezen nog breder kunnen gebruiken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer U. Emanuelson
Meer over U. Emanuelson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.