FC Utrecht laat spitsen blijven en verdedigers gaan

FC Utrecht verlengde de contracten van twee aanvallers. De Eredivisionist lichtte een optie in de verbintenissen van Frank van der Zwan en Ingmar Maayen, waardoor zij tot medio 2010 aan de club zijn verbonden.

FC Utrecht laat spitsen blijven en verdedigers gaan

Van het tweetal is Maayen de enige met ervaring in de hoofdmacht van FC Utrecht. De 21-jarige debuteerde in augustus 2007, maar kwam mede door blessureleed niet meer in actie. Hij voetbalt vooralsnog bij Jong FC Utrecht.

Van der Zwan (foto) begon dit seizoen als huurling bij Haarlem. Hij voetbalde in zeventien competitieduels mee, waarvan vier keer als basisspeler. De twintigjarige aanvaller maakte één goal. In de winterstop haalde FC Utrecht hem terug, maar door een enkelblessure heeft hij nog geen wedstrijd gespeeld.

'We hebben het vertrouwen dat beide spelers in de toekomst van waarde voor de club kunnen zijn', legde voorzitter Jan Willem van Dop uit op de website van FC Utrecht. 'Vandaar dat we gebruik maken van de mogelijkheid in hun contract om ze langer aan FC Utrecht te binden.'

FC Utrecht weigert de aflopende contracten van Etienne Shew-Atjon, Kees van Buuren en Nick Kuipers te verlengen. Alle drie verdedigers moeten vertrekken. Shew-Atjon is al sinds 1998 bij Utrecht, maar kwam dit seizoen pas vier duels in het veld. Ook Van Buuren speelde zelden, terwijl Kuipers sinds de winterstop als huurling uitkomt voor FC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's