FC Utrecht krijgt groen licht en heeft City-huurling Arzani binnen

Reacties

FC Utrecht heeft Daniel Arzani eindelijk binnen. De tijdelijke komst van de 21-jarige aanvaller was begin juli al zo goed als rond, maar door het papierwerk duurde het langer voordat Utrecht groen licht kreeg. Arzani komt op huurbasis over van Manchester City.

FC Utrecht krijgt groen licht en heeft City-huurling Arzani binnen
© Pro Shots

City stalde hem de afgelopen twee seizoenen bij Celtic. Mede door blessureleed kwam de Australisch international niet verder dan één competitiewedstrijd. De geboren Iraniër trainde voor zijn komst bij Utrecht al voor zichzelf en mag nu ook eindelijk aansluiten.

Twee jaar geleden werd Arzani door Bert van Marwijk opgenomen in de WK-selectie van Australië, waarmee hij de jongste deelnemer aan de mondiale eindronde in Rusland werd. In alle WK-duels van The Socceroos viel de technicus - die doorbrak bij Melbourne City - in.

Talent
Van Marwijk sprak eerder al met VI over de komst van Arzani bij Utrecht. 'Utrecht haalt met hem een heel goede speler binnen. Ik kan vanaf hier alleen niet beoordelen hoe fit hij is. Hij is een heel zelfverzekerde en intelligente jongen, maar dat kan ook tegen je werken.'

De voormalig bondscoach van Oranje vervolgde: 'Toen we voor het eerst gingen lunchen met zijn allen, zeiden Mile Jedinak en Tim Cahill tegen hem: "Hey kid, come and sit here". Hij moest tussen Jedinak en Cahill komen zitten en dat is de rest van het WK zo gebleven. Die twee dwongen zó veel respect bij hem af, maar ze omarmden hem ook op een heel vriendelijke en professionele manier. Ze kenden hem niet, maar zagen dat hij talent had. En ik hoefde me geen zorgen meer over hem te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.