FC Utrecht in zee met Hoffenheim-banneling Delpierre

Reacties

Matthieu Delpierre moet de defensie van FC Utrecht de gewenste impuls geven. Voor de 32-jarige Fransman is de overgang ook een oplossing voor zijn uitzichtloze situatie bij 1899 Hoffenheim.

FC Utrecht in zee met Hoffenheim-banneling Delpierre

FC Utrecht zit verlegen om defensieve versterkingen. Andreas Wolf (AS Monaco) bleek onhaalbaar, waarna werd gekeken naar een spelersruil met NAC Breda. Timothy Derijck zou verkassen naar het Rat Verlegh Stadion, terwijl Kees Kwakman de omgekeerde weg zou bewandelen.

Maar de Domstedelingen hebben hun heil alsnog in het buitenland gezocht. Ze zijn terechtgekomen bij Delpierre, die behoort tot het beruchte groepje spelers dat bij Hoffenheim op een zijspoor is beland. Net als onder anderen Edson Braafheid werd hij afgelopen zomer verbannen uit de selectie vanwege het gebrek aan perspectieven.

'We hebben mede door blessures te maken met onderbezetting in onze laatste linie', zegt manager spelerszaken en scouting Edwin de Kruijff op de website van FC Utrecht. 'Matthieu brengt een berg ervaring met zich mee en is een echte leider. Hij is verdedigend enorm sterk en geeft meer body aan onze defensie. Met zijn kopkracht kan hij daarnaast aanvallend van waarde zijn.'

Ondanks zijn uitzichtloze situatie bij 1899 Hoffenheim heeft Delpierre wel de nodige ervaring in de Bundesliga. De Fransman speelde met VfB Stuttgart 185 duels in de Duitse competitie, voordat hij in 2012 de overstap maakte naar Hoffenheim. Daar kwam de oud-international echter niet verder dan een handvol duels. In 2007 werd hij met Stuttgart kampioen van Duitsland.

Quesada
Naast Delpierre maakt Fernando Quesada Gallardo de overstap naar FC Utrecht. De twintigjarige Spaanse middenvelder verdiende met een stage een contract tot medio 2017 in de Galgenwaard.

'Zijn basistechniek en voetballend vermogen zijn enorm', aldus De Kruijff. 'Hij is enorm talentvol, maar heeft fysiek nog wel wat stappen te maken. Wij zien in Fernando een goede speler voor de toekomst van FC Utrecht, maar ik sluit niet uit dat we hem dit seizoen al in actie gaan zien in Stadion Galgenwaard.'

Quesada doorliep de jeugdopleiding van Barcelona maar kon de stap naar de hoofdmacht van de Catalaanse club niet maken. Sinds afgelopen zomer zat hij zonder club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.