FC Utrecht houdt vast aan koers en kiest weer voor ervaren beloftentrainer

Reacties

Darije Kalezic is de nieuwe trainer van Jong FC Utrecht. De oefenmeester vertrok onlangs bij MVV Maastricht, maar heeft niet lang hoeven wachten op een nieuwe job. Hij blijft dus actief in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl de Domstedelingen vasthouden aan de ingezette koers.

FC Utrecht houdt vast aan koers en kiest weer voor ervaren beloftentrainer
© Pro Shots

Kalezic begon zijn loopbaan als hoofdtrainer in 2009 bij De Graafschap, waar hij zijn actieve loopbaan ook had beëindigd. Met de Doetinchemmers promoveerde hij in 2010 naar de Eredivisie. Daarna begon hij aan een flinke reis door de voetbalwereld. Hij was trainer van Zulte Waregem, Stockport County, Jong PSV, Roda JC, Al Taawoun, Wellington Phoenix en PSM Makassar, voordat hij voorafgaand aan afgelopen seizoen werd aangesteld bij MVV Maastricht. Die club maakte onlangs bekend dat Kalezic zou gaan vertrekken en presenteerde Klaas Wels (ex-TOP Oss) direct als opvolger.

Nu heeft de 51-jarige Kalezic dus een nieuwe baan gevonden: hij gaat met de beloften van FC Utrecht de Keuken Kampioen Divisie in. Hij heeft een contract tot medio 2024 ondertekend. 'Met Darije halen we een gedreven en ervaren trainer binnen, die weet wat er van spelers wordt gevraagd op de hoogste niveaus in het betaalde voetbal in binnen- en buitenland', aldus technisch directeur Jordy Zuidam namens de club. 'We kiezen er bewust voor om wat dat betreft de lijn door te trekken die we hebben ingezet toen we in de zomer van 2019 René Hake aanstelden.'

Kalezic zelf is ook content. 'FC Utrecht heeft mij met heel veel respect benaderd voor deze functie binnen de club. Binnen de organisatie beschouwen ze deze functie als zeer belangrijk. Iedereen weet dat ik een hoofdtrainer ben die heel graag met jonge spelers aan de slag ga. Hoewel ik bij een aantal clubs heb gewerkt waarin met name het behalen van resultaat de prioriteit was, ben ik tegelijkertijd nooit het gevoel met, en de aandacht voor ontwikkeling van jonge talentvolle spelers kwijtgeraakt.'

Bij Jong FC Utrecht is hij dus officieel de opvolger van Hake. Die begon vorig seizoen als beloftentrainer, maar werd na het vertrek van hoofdtrainer John van den Brom (naar RC Genk) in november 2020 doorgeschoven naar het eerste elftal. Sindsdien had Ab Plugboer tijdelijk de leiding over het tweede elftal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.