FC Utrecht heerst in De Galgenwaard

In de eigen Galgenwaard is FC Utrecht niet te kloppen sterker nog, de ploeg van coach Frans Adelaar heeft nog geen punt verspeeld in het eigen stadion. Willem II kwam er in Utrecht niet aan te pas. Igor Gluscevic maakte de meeste doelpunten.

Op de 3-1 overwinning van FC Utrecht viel weinig af te dingen. Hooguit de strafschop die Denny Landzaat vlak voor rust in staat stelde om de 2-1 binnen te schieten. Slechts weinigen in het stadion was duidelijk waarom scheidsrechter Ben Haverkort de bal op de stip legde.

Willem II had zeer veel moeite met de fysieke speelstijl van de thuisploeg. De Tilburgers hebben al jaren het stempel van goede voetballers, maar weinig stoere jongens te zijn. En dat bleek ook zondag in de Galgenwaard.

Bij FC Utrecht liepen stoere jongens genoeg. Zoals Patrick Zwaanswijk die in de 32ste minuut Utrecht op voorsprong kopte na een vrije trap van Pascal Bosschaart. Of zoals Stijn Vreven die in de 51ste minuut eigenlijk al de beslissing inluidde, door landgenoot Chris Janssens voorbij te stuiven en vlak voor Geert De Vlieger terug te leggen op Gluscevic, die dankbaar de 3-1 binnentikte.

Vanaf de 1-0 voorsprong in de 32ste minuut beheerste Utrecht het duel. De aanval van Willem II liep niet, en de pressie van Utrecht leverde veel balverlies op aan Tilburgse zijde. In de 40ste minuut vergrootte Gluscevic de voorsprong, waarna onverwacht Landzaat vanaf elf meter het duel nog spannend mocht maken.

Maar spannend werd het nimmer. FC Utrecht overklaste Willem II in de tweede helft. Na de 3-1 van Gluscevic kreeg Utrecht nog een flink aantal kansen, maar Dave van den Bergh, Stefaan Tanghe, Gluscevic. Tom Van Mol en Dirk Kuijt slaagden er niet in de voorsprong te vergroten.