FC Utrecht haalt Senegalees international als vervanger van Janssen

Reacties

FC Utrecht heeft de vacature voor de positie centraal achterin ingevuld. Lamine Sané tekent een contract tot het einde van het seizoen bij de nummer zeven van de Eredivisie. De 32-jarige international van Senegal was transfervrij na een vertrek bij het Amerikaanse Orlando City.

FC Utrecht haalt Senegalees international als vervanger van Janssen
© Pro Shots

Sané is de tijdelijke vervanger van Utrecht-aanvoerder Willem Janssen, die zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie. 'Met het aantrekken van Lamine voegen we een extra optie toe aan onze achterhoede met een flink pak ervaring', vertelt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite van Utrecht.

'Lamine is lang en kopsterk. Hij is sterk in de duels één-tegen-één, heeft een goede snelheid en blijft rustig onder druk. Bovendien heeft hij een geweldige persoonlijkheid. Hij kan als mentor van onze grote talenten een rol spelen in hun ontwikkeling, door zijn ervaring op hen over te dragen.'

Sané is de oudere broer van Schalke 04-verdediger Salif Sané. Lamine Sané speelde meer dan driehonderd wedstrijden in zijn carrière en is 35-voudig international van Senegal. Hij speelde voor onder andere Girondins Bordeaux en Werder Bremen.

'Thuisduel met Ajax leeft in Utrecht misschien wel meer dan andere jaren'
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.