FC Utrecht haalt hard uit in geheim oefenduel met NEC

Reacties

FC Utrecht heeft in een geheim oefenduel hard uitgehaald tegen NEC. De Domstedelingen waren met een 5-1 eindstand een fors maatje te groot voor de Nijmeegse club uit de Keuken Kampioen Divisie.

FC Utrecht haalt hard uit in geheim oefenduel met NEC

Voor FC Utrecht-coach John van den Brom was het oefenduel op het eigen Sportcomplex Zoudenbalch een mooie gelegenheid om wat verdedigers aan het werk te zien na het vertek van Emil Bergström op huurbasis naar FC Basel. De Zweed vertrok omdat Willem Janssen en Justin Hoogma het vaste verdedigingsduo in Stadion Galgenwaard vormen. In het oefenduel met NEC kreeg Giovanni Troupée zodoende de mogelijkheid zijn kunsten te vertonen in het hart van de defensie. Daar stond hij samen met Urby Emanuelson.

Ook de talentvolle Tommy St. Jago kreeg speelminuten. De negentienjarige verdediger speelde de gehele tweede helft en bekroonde dat met een goal. St. Jago maakte de 4-1 namens FC Utrecht. Voor die tijd hadden Jean-Christophe Bahebeck, Vaclav Cerny en een eigen goal van Souffian El Karouani al voor drie Utrechtse goals binnen achttien minuten gezorgd. Gyrano Kerk bepaalde de eindstand op 5-1. Namens de bezoekers uit Nijmegen was Ayman Sellouf vlak na rust trefzeker.

Leon Guwara kreeg afgelopen weekend rood in het met 3-1 verloren uitduel met FC Twente. Hij lijkt na de interlandbreak in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen van zaterdag 14 september vervangen te worden voor Mark van der Maarel. De captain speelde tegen NEC, waar Zian Flemming zijn eerste speelminuten in Nijmeegse dienst maakte, de gehele wedstrijd als linksback. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.