FC Utrecht grijpt in: talentvolle De Keijzer gepromoveerd tot eerste doelman

Reacties

FC Utrecht heeft met ingang van het kalenderjaar 2022 een nieuwe eerste doelman. De pas 21-jarige Fabian de Keijzer krijgt voorlopig het vertrouwen van de technische staf. Slachtoffer van deze keuze is Maarten Paes.

FC Utrecht grijpt in: talentvolle De Keijzer gepromoveerd tot eerste doelman
© Pro Shots

Begin dit seizoen kreeg Paes de voorkeur boven Eric Oelschlägel én De Keijzer. Hake liet destijds weten dat het niveau van de keepers dicht bij elkaar zat. Na een sterke seizoenstart beleefde Paes een minder laatste deel van 2021 en dus besluit de trainer om na achttien wedstrijden een wisseling door te voeren.

De Keijzer geldt als een van de grootste keeperstalenten van Nederland. Hij is een vaste waarde in de selectie van Jong Oranje en speelde al 51 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong FC Utrecht. Hij begon zijn keepersloopbaan bij Roda '46 in Leusden en tekende op zestienjarige leeftijd zijn eerste contract in de Domstad.

De doelmannen werden eerder deze week door de technische staf ingelicht. In principe debuteert De Keijzer volgende week zondag in het thuisduel met Ajax. Vanuit FC Utrecht wilde niemand op het nieuws reageren.

Spelersprofiel

F. de Keijzer


Geboortedatum:
10 mei 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Leusden
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,93 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Heracles Almelo

Op VI PRO lees je alles over de keuze voor De Keijzer en de opmerkelijke keeperstombola bij FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer F. de Keijzer
Meer over F. de Keijzer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.