FC Utrecht boekt forse winst en nadert financiële mijlpaal

Reacties

FC Utrecht heeft naar eigen zeggen voor het eerst forse winst geboekt. De Domstedelingen boekten ten opzichte van vorig seizoen flinke financiële vooruitgang. Het is een trendbreuk met het verleden.

FC Utrecht boekt forse winst en nadert financiële mijlpaal

Utrecht had jarenlang moeite zwarte cijfers te schrijven, maar dat is over het boekjaar 2017/18 dus gelukt. De nummer vijf van afgelopen seizoen, die in de finale van de play-offs om Europees voetbal verloor van Vitesse en in de Europa League in de laatste voorronde pas na verlenging strandde tegen Zenit Sint-Petersburg, maakt donderdagochtend op de clubwebsite bekend een nettowinst van 4,4 miljoen te hebben gemaakt.

Dat betekent een verbetering van het operationale resultaat van zes miljoen euro (vóór belastingen) in vergelijking met het seizoen 2016/17, stelt de club. De inkomsten van FC Utrecht, dat elf miljoen euro binnenhaalde met de transfers van Sébastien Haller en Sofyan Amrabat, stegen met 3,5 miljoen euro in vergelijking met vorig seizoen. Daarmee is een belangrijke mijlpaal - een omzet draaien van twintig milljoen euro - bijna bereikt.

'Natuurlijk zijn wij als club tevreden met de goede financiële resultaten', zegt het bestuur in een reactie. 'De omzetgroei, uitstekende transferresultaten, in combinatie met reductie operationele kosten stemt ons positief. Wij moeten echter blijven investeren in onze voetbalacademie, spelers en infrastructuur Sportcomplex Zoudenbalch. Hier is geld voor nodig, de groei die is ingezet moet derhalve gecontinueerd worden.'

Voor het komend seizoen 2018/2019 verwacht FC Utrecht een operationeel verlies (dat wil zeggen: zonder transferresultaten) van drie miljoen euro, zo staat in het jaarverslag. 'FC Utrecht kiest ervoor om in te zetten op een sterke spelersselectie, staf en ontwikkeling infrastructuur op Zoudenbalch die de komende jaren terugverdiend gaan worden door hogere mediagelden, bezoekersaantallen, inkomsten uithospitality en transferbedragen.'

Bron: Jaarverslag FC Utrecht
Bron: Jaarverslag FC Utrecht
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.