FC Utrecht bevestigt komst Advocaat en Petrovic

Reacties

Dick Advocaat wordt de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. De zeventigjarige Hagenaar heeft een mondeling akkoord bereikt met de Domstedelingen, waar hij de opvolger wordt van de op 4 september ontslagen Jean-Paul de Jong. Advocaat neemt Zeljko Petrovic mee als assistent.

FC Utrecht bevestigt komst Advocaat en Petrovic

Sinds zijn vertrek bij Sparta Rotterdam na het afgelopen seizoen zat Advocaat zonder club. De voormalige Oranje-bondscoach slaagde er niet in De Kasteelheren te behoeden voor degradatie. Maandag tekent hij zijn contract bij Utrecht. Advocaat zal op die dag ook voor het eerst op het trainingsveld staan.

Als speler kwam Advocaat in het seizoen 1983/84 uit voor FC Utrecht, dat in deze jaargang op vijf punten na vier speelrondes staat. Aankomende zondag speelt de ploeg thuis tegen FC Emmen. Advocaat zal dan nog niet op de bank zitten.

De Jong werd begin dit kalenderjaar aangesteld na het vertrek van Erik ten Hag naar Ajax. De clubicoon loodste FC Utrecht naar de finale van de play-offs om Europees voetbal, waarin Vitesse te sterk bleek. In de afgelopen maanden bleek hij niet de steun van de spelersgroep te genieten. Vorige week werd De Jong daarom weggestuurd.

Advocaat wordt ondanks zijn zeventig jaar niet de oudste trainer in de Eredivisie-historie. Foppe de Haan was bijna 73 jaar toen hij in 2016 nog als SC Heerenveen-coach fungeerde.

Dick Advocaat als speler van FC Utrecht in het seizoen 1983/84.
Dick Advocaat als speler van FC Utrecht in het seizoen 1983/84.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.