FC Utrecht beloont bijzondere opmars van Oelschlägel

Reacties

FC Utrecht houdt Eric Oelschlägel langer aan boord. Het aflopende contract van de doelman, de laatste tijd de nummer één onder de lat bij Utrecht, is verlengd tot de zomer van 2022.

FC Utrecht beloont bijzondere opmars van Oelschlägel
© Pro Shots

De 25-jarige Oelschlägel kwam afgelopen zomer transfervrij over van Borussia Dortmund en begon als derde of misschien zelfs vierde doelman. Hij kwam in december in het elftal toen eerste keus Maarten Paes in de bekerwedstrijd tegen Ajax (5-4 nederlaag) een hersenschudding opliep. Paes had een paar weken de tijd nodig om hiervan te herstellen. Toen hij eenmaal weer fit was, zag René Hake geen reden om Oelschlägel weer uit het team te halen.

De Duitser keepte tot dusver twintig wedstrijden voor Utrecht, waarvan negentien in de Eredivisie, en blijft nu een jaar langer in de Domstad. 'Een mooie dag! Ik ben heel blij met de verlenging', zegt Oelschlägel op de website van zijn club. 'Met mij persoonlijk gaat het goed, ik voel me heel gelukkig hier. Als persoon en als doelman heb ik hier veel kunnen leren. Ik denk dat deze contractverlenging voor alle partijen een positieve ontwikkeling is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.