FC Utrecht al zes uur zonder uitdoelpunt in Groningen

In de aanloop naar de twaalfde speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan FC Groningen en FC Utrecht tegenover elkaar in de Euroborg.

FC Utrecht al zes uur zonder uitdoelpunt in Groningen

FC GRONINGEN - FC UTRECHT

FC Groningen is de minst efficiënte ploeg van de Eredivisie. De 174 doelpogingen leverden slechts achttien treffers op (10,34 procent).

Van de 33 uitbeurten tegen FC Groningen won FC Utrecht er maar vijf. Zestien keer zegevierde de thuisploeg. Twaalf keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

In de laatste vier thuiswedstrijden tegen FC Utrecht behield FC Groningen de nul: 2-0, 0-0, 1-0 en 1-0.

De laatste Utrechtse treffer op Groningse bodem dateert van 14 september 2007 (0-2) en kwam op naam van Hans Somers. Sindsdien bleef de ploeg 364 minuten droog staan uit bij FC Groningen.

In de laatste tien onderlinge duels tussen beide clubs in Groningen vielen slechts zestien doelpunten (tien van de thuisclub en zes van de bezoekers).

Zowel FC Utrecht als FC Groningen behaalde tot dusver in de Eredivisie evenveel punten thuis als uit. De ploeg van Jan Wouters vijftien (op zowel de eigen als vreemde grond), die van Maaskant zowel uit als thuis tien.

FC Groningen is bezig aan een zwakke reeks in competitieverband. De ploeg van trainer Robert Maaskant won maar één van zijn laatste zes duels (W1 G3 V2). <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Ramon Min & Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's