FC United uit FA Cup na door protesten getekend duel

Het is FC United of Manchester niet gelukt om tot de tweede ronde van de FA Cup door te dringen. Chesterfield was met 4-1 te sterk voor de protestclub.

Gboly Ariyibi maakte al in de zevende minuut het openingsdoelpunt van de wedstrijd. Vijf minuten later verzorgde Lee Novak op wonderschone wijze de 0-2, door na een voorzet vanaf links de bal met de buitenkant van zijn voet tegen de touwen te volleren. Rai Simons maakte in de tweede helft de derde goal uit een counter en Oliver Banks zorgde voor het vierde doelpunt, waarna Luke Ashworth in de slotfase de eer van de thuisclub redde.

Daarmee heeft Chesterfield zijn favorietenrol waargemaakt in de laatste wedstrijd van de eerste ronde van de FA Cup. Chesterfield speelt namelijk in de League One, terwijl FC United - de club die door fans van Manchester United werd opgericht uit onvrede over de vercommercialisering van hun club - in de Conference North (zesde niveau) uitkomt.

Vanwege de grondbeginselen van FC United zorgde het feit dat de club deze wedstrijd op maandagavond moest spelen voor protest (zie foto's) onder supporters. De verplaatsing van de wedstrijd naar maandag vond immers plaats uit commercieel oogpunt, zodat het duel live op tv kon worden uitgezonden.

Of de zendgemachtigde dat opnieuw zal doen valt te bezien, want in de slotfase van de wedstrijd was rechtenhouder BT Sport onderwerp van minutenlange spreekkoren van de thuisfans.