FC Twente vult linksbuitenpositie in met gewilde Tzolis

Reacties

FC Twente is een veelbelovende linksbuiten rijker in de persoon van Christos Tzolis. De club uit Enschede gaat spoedig de laatste plooien gladstrijken rond een huurovereenkomst met Norwich City.

FC Twente vult linksbuitenpositie in met gewilde Tzolis
© Pro Shots

Tzolis komt een jaar over van de club die het afgelopen seizoen degradeerde naar het Championship. Een optie tot koop is niet inbegrepen in de deal, aangezien The Canaries nog altijd veel verwachten van de dertienvoudig international van Griekenland. Norwich nam Tzolis een jaar geleden voor elf miljoen euro over van PAOK Saloniki. De buitenspeler kende een droomdebuut, met twee doelpunten en twee assists in een 6-0 overwinning op Bournemouth in de League Cup. Toch bleef een doorbraak op Carrow Road vooralsnog uit voor Tzolis, die in veertien optredens in competitieverband niet meer tot scoren kwam.

Bij FC Twente wordt hij de vervanger van zijn landgenoot Dimitris Limnios, die vorig seizoen door 1.FC Köln een jaar werd verhuurd aan de club uit Enschede. Een terugkeer was niet aan de orde, ook omdat Limnios met een zware blessure kampt. FC Twente had met Virgil Misidjan slechts één volwaardige optie voor de linksbuitenpositie in de selectie. Met Tzolis lijkt de Eredivisionist verschillende clubs uit Europa te hebben afgetroefd. Onder meer VfB Stuttgart, Club Brugge en Cercle Brugge informeerden naar de aanvaller, die ook met Feyenoord in verband werd gebracht.

Spelersprofiel

C. Tzolis


Geboortedatum:
30 januari 2002
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Thessaloniki
Nationaliteit
Griekenland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Fortuna Düsseldorf
Nationaal team:
Griekenland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.