FC Twente verwacht geen transfers meer

Reacties

FC Twente is uitgewinkeld na de komst van Mitchell van Bergen en Carel Eiting. Dat is de verwachting van technisch directeur Arnold Bruggink, die deze week nog wel had gerekend op de komst van Shurandy Sambo. Twente was rond met PSV over een transfersom van bijna één miljoen euro én met de rechtsback zelf. Op het laatste moment trok het management van Sambo toch de stekker uit een deal.

FC Twente verwacht geen transfers meer
© Pro Shots

'Dat kwam als een onaangename verrassing', zegt Bruggink. Twente heeft besloten niet door te schakelen naar een andere vleugelverdediger, met het risico dat Joshua Brenet eventueel na 1 september nog vertrekt naar een competitie met een latere transferdeadline. De zaakwaarnemer van de rechtsback schermt met interesse uit verschillende landen, maar volgens Bruggink is er deze zomer nog geen concreet bod binnengekomen. Volgens bronnen in Griekenland overweegt AEK Athene werk te maken van Brenet.

Twente had zelf nog de hoop een extra buitenspeler aan de selectie toe te kunnen voegen. De club dacht aan onder meer Francisco Conceição, Javairô Dilrosun en Anwar El Ghazi, maar de aanvallers van respectievelijk Ajax, Feyenoord en PSV bleken financieel te hoog gegrepen. En dus is Eiting naar alle waarschijnlijkheid de laatste nieuwkomer bij Twente deze transferperiode.

Bruggink gaat niet in op de namen van kandidaten die intern voorbijkwamen, maar zegt wel: 'Wij willen spelers die heel graag voor Twente willen voetballen en die beter zijn dan wat we hebben. En er zit een grens aan wat wij kunnen betalen. We halen niet om het halen en hebben vertrouwen in de selectie die er nu staat.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.