FC Twente verrast met komst drievoudig international Verhaegh

Reacties

Paul Verhaegh keert terug in de Eredivisie. FC Twente is verrassend aan de haal gegaan met de 35-jarige rechtsback, die sinds eind april zonder club zat na zijn vertrek bij VfL Wolfsburg.

FC Twente verrast met komst drievoudig international Verhaegh

Verhaegh tekent een contract voor één jaar als hij op 24 juni de medische keuring doorstaat. De drievoudig international speelde in het seizoen 2009/10 voor het laatst in Nederland. In de zomer van 2010 verruilde de verdediger Vitesse voor FC Augsburg, om daarna negen seizoenen in Duitsland te blijven voetballen. Namens Augsburg kwam Verhaegh, met Oranje actief op het WK 2014, tot 207 officiële duels, waarvan een groot deel als aanvoerder. Vanaf 2017 speelde de penaltyspecialist voor Wolfsburg, waar hij dit seizoen buiten de boot viel.

'Na bijna tien jaar in Duitsland te hebben gespeeld wilde ik graag terug naar Nederland', vertelt Verhaegh. 'Dat dit bij FC Twente gaat gebeuren daar ben ik blij om. Een mooie club met een indrukwekkende supportersschare. Bij het eerste gesprek dat ik had met Ted van Leeuwen (technisch directeur, red.) was het gevoel direct goed en was ik ervan overtuigd dat dit de beste keuze is voor mij. FC Twente is terug in de Eredivisie en ik hoop een mooie bijdrage te leveren aan een goed en succesvol seizoen.'

Van Leeuwen is maar wat blij met de komst van de ervaren Verhaegh, die 170 Eredivisie-duels speelde voor FC Den Bosch en Vitesse. 'Als zich de kans voordoet een speler van het kaliber Paul Verhaegh binnen te halen, dient een club van ons formaat niet te twijfelen', vertelt de td van Twente op de clubwebsite. 'Hij mag 35 zijn, maar hij ziet er strakker en gespierder uit dan vijftien jaar geleden toen ik hem voor het eerst contracteerde', doelt Van Leeuwen op hun gezamenlijke periode in het seizoen 2003/04 bij AGOVV Apeldoorn.

Twente gaat volgens Van Leeuwen veel profijt hebben van zijn ervaring. 'Paul is de superprof die alles uit zijn carrière gehaald heeft. Een voorbeeld. Altijd voorop in de strijd, nooit een training overslaan en hij kan nog goed voetballen ook. Een speler met een enorme drive, elke wedstrijd, elke training. Voor ons jonge team zijn spelers als Wout Brama, Ricardinho en Verhaegh natuurlijk van grote waarde. Paul heeft niet voor het geld gekozen, maar voor het project. Hij vindt het leuk wat we hier in Twente aan het opbouwen zijn en wil daaraan graag zijn steentje bijdragen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.