FC Twente trekt beloftenploeg terug uit de voetbalpiramide

Reacties

Het uit de Eredivisie gedegradeerde FC Twente haalt het beloftenteam met ingang van komend seizoen uit de voetbalpiramide. Jong FC Twente gaat na de zomer weer spelen in de beloftencompetitie.

FC Twente trekt beloftenploeg terug uit de voetbalpiramide

'We slaan met Jong FC Twente een andere weg in', zegt hoofd scouting Evert Bleuming op de clubwebsite. 'De selectie van onze beloften gaat komend seizoen uit een kleinere groep talenten bestaan en daarbij past de belofencompetitie het best. We willen een kwaliteitsslag maken. Een kleinere selectie van spelers met de potentie die dicht op ons eerste elftal zit, jongens waarmee we meer specifiek en individueel gaan trainen. Kortom een beslissing die kwaliteitsverhogend is en tevens kostenbesparend.'

Jong FC Twente trad vijf jaar geleden samen met Jong Ajax en Jong PSV toe tot de Jupiler League. In 2015 gaf de club de plek in de Eerste Divisie op wegens de financiële problemen, maar koos er een jaar later wel voor deel te nemen aan de voetbalpiramide. Waar de beloftenteams van Ajax en PSV nog altijd meedraaien in de Jupiler League, de Amsterdammers werden dit seizoen zelfs kampioen, zijn de reserves van de Tukkers inmiddels actief in de Derde Divisie Zaterdag, waarin ze momenteel elfde staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.