FC Twente stelt Ron Jans aan als nieuwe trainer

Reacties

Ron Jans is de nieuwe trainer van FC Twente. De 61-jarige oefenmeester is de opvolger van Gonzalo García en heeft een contract voor één seizoen getekend in Enschede.

FC Twente stelt Ron Jans aan als nieuwe trainer
© Pro Shots

De aflopende contracten van García, zijn assistenten Dennis van der Ree en Peter Niemeyer én analist Senol Kök werden niet verlengd nadat eerder al afscheid was genomen van technisch directeur Ted van Leeuwen. FC Twente benaderde FC Emmen-trainer Dick Lukkien en deed Alexander Zorniger een aanbieding, maar nadat de kersverse nieuwe technisch directeur Jan Streuer liet weten het liefst een Nederlandse trainer te willen, liet de Duitser Zorniger weten niets meer met de Tukkers te maken willen hebben.

Een kleine week later heeft FC Twente alsnog een nieuwe trainer gevonden. Voor Jans betekent het zijn vierde Eredivisie-club als trainer na eerder gewerkt te hebben voor FC Groningen, SC Heerenveen en PEC Zwolle. In de zomer van 2019 verkaste hij naar FC Cincinnati, waar hij werd herenigd met technisch directeur Gerard Nijkamp met wie hij eerder bij Zwolle samenwerkte. Het avontuur in de Verenigde Staten kwam echter tot een abrupt einde.

'Ik kijk uit naar deze uitdaging bij FC Twente. Er wacht hier een grote klus, er moet veel gebeuren, maar ik vind het heerlijk om weer aan de slag te gaan', vertelt Jans op de clubsite van Twente. 'Afgelopen week heb ik goede gesprekken gehad met Jan Streuer, hij heeft me meegenomen in de plannen van de club. Het is een leuke bijkomstigheid dat ik terug ben in de provincie waar ik geboren ben. De mentaliteit van de mensen in Twente spreekt me erg aan, dat geeft een goed gevoel.'

Ook Streuer is verheugd: 'Het is mooi dat we Ron Jans aan de club hebben kunnen binden. De afgelopen dagen hebben we prima gesprekken gevoerd en daaruit bleek uit alles dat Jans heel ambitieus is om FC Twente verder vooruit te sturen. Jans is een enorm ervaren coach die heel goed op de hoogte is van de Eredivisie. We gaan nu aan de slag om de technische staf verder aan te vullen en om de eerste nieuwe spelers naar Enschede te halen. Er ligt veel werk, dat is voor ons allen een mooie uitdaging. We hebben veel vertrouwen in de samenwerking.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.