FC Twente staat stil bij overlijden erelid Desmond Tutu (90)

Reacties

FC Twente staat zondag stil bij het overlijden van Desmond Tutu (90). De aartsbisschop was erelid van de Eredivisie-club uit Enschede, die op de clubwebsite een statement heeft geplaatst.

FC Twente staat stil bij overlijden erelid Desmond Tutu (90)
© Imago

Tutu bracht in 2012 een bezoek aan FC Twente om aandacht te vragen voor zijn organisatie MKI die ernaar streeft om leefomstandigheden in Zuid Afrikaanse townships te verbeteren. Twente speelde destijds ook met de naam van zijn stichting op het shirt.

Voorafgaand aan het competitieduel met SC Heerenveen vestigde Tutu de aandacht op zich met een vreugdedansje in de middencirkel en gaf de kinderen die meeliepen met de spelers een high five. Tijdens zijn bezoek werd Tutu benoemd tot erelid van FC Twente.

Tutu kreeg in 1984 de Nobelprijs voor de Vrede vanwege zijn strijd tegen de apartheid in Zuid-Afrika. De aartbisschop deed het wegens gezondheidsredenen vanaf 2010 rustiger aan en verscheen nog weinig in het openbaar. Zondag werd bekend dat Tutu is overleden in Kaapstad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.