FC Twente rondt ook komst af van spits Glynor Plet

Glynor Plet (25) heeft een contract van drieënhalf seizoen getekend bij FC Twente. In de verbintenis van de spits, die overkomt van Heracles Almelo, is tevens een optie voor een extra jaar opgenomen. De aanvaller is op papier in Enschede de opvolger van de naar FC Porto vertrokken Marc Janko.

FC Twente rondt ook komst af van spits Glynor Plet

Heracles Almelo en FC Twente bereikten eerder op de dag al overeenstemming over de overgang van de spits. Het nog tot medio 2013 lopende contract bij Heracles wordt voor anderhalf miljoen euro afgekocht. Vanavond bereikte Plet zelf ook overeenstemming met de aanvaller en doorstond hij tevens de medische tests.

Plet brak dit seizoen, zijn tweede in Almelo, definitief door. Waar hij het vorig seizoen regelmatig moest doen met reservebeurten, verkoos Peter Bosz hem de laatste maanden steevast als eerste spits. In zijn negentien competitieduels vond hij tien keer het net.

Bij Twente dient Plet de concurrentie aan te gaan met eerste spits Luuk de Jong. Eerder op de dag legde FC Twente ook rechtsbuiten Wesley Verhoek al vast. Hij is afkomstig van ADO Den Haag. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's