FC Twente pakt laatste strohalm

Reacties

FC Twente heeft een teken van leven gegeven. De overwinning op PEC Zwolle (2-0) geeft de Tukkers weer moed in de strijd om directe degradatie uit de Eredivisie te ontlopen.

FC Twente pakt laatste strohalm

In Enschede stonden de twee in 2018 slechtst presterende Eredivisionisten tegenover elkaar, waarbij de oogst van FC Twente (vijf punten) nog schril afstak tegen die van PEC Zwolle (elf). Voor de Tukkers was het door de magere reeks bittere noodzaak die treurige cijfers van dit kalenderjaar te verbeteren. Ze waren dood en begraven, zo leek het. Er was zelfs een scenario dat het doek woensdag zou vallen. Alleen een zege op PEC zou hoop bieden aan directe degradatie te ontsnappen.

FC Twente straalde het na een weifelende start dinsdag ook uit voor de laatste kans te strijden. De ploeg van trainer Marino Pusic kreeg daarvoor de beloning, waarbij moet worden aangetekend dat PEC Zwolle slap voor de dag kwam. Na ruim een half uur stond er een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord in de Grolsch Veste

In de 21ste minuut brak Jeroen van der Lely de ban. De rechtsback prikte raak nadat PEC-verdediger Sepp van den Berg een voorzet van Oussama Assaidi onvoldoende had verwerkt. Na bijna een half uur was Thomas Lam hard op weg met de tweede Enschedese treffer de hoop op een ontsnapping een extra impuls te geven. De middenvelder toonde zich onbaatzuchtig en speelde alleen voor doelman Diederik Boer de bal opzij naar Fredrik Jensen. Maar Philippe Sandler kon namens PEC daardoor redding brengen.

Het bleek uitstel van executie voor PEC. In de 35ste minuut leefde FC Twente in ongekende luxe toen Michaël Maria op aangeven van Assaidi rustig bleef en de bal onder Zwolle-doelman Boer speelde: 2-0. Gesteund door de voorsprong kon de thuisploeg de halfslachtige poging van PEC om de schade te repareren zonder problemen weerstaan. De Zwolse gasten kwamen ook met verse krachten Queensy Menig en Terell Ondaan niet meer in de wedstrijd met de achtste nederlaag op vreemde bodem op rij als pijnlijke resultaat.

Door de eerste thuiszege sinds 21 oktober 2017 (3-0 tegen Roda JC) mag FC Twente weer hoop koesteren directe degradatie te ontlopen. De Tukkers blijven weliswaar hekkensluiter, maar hebben de achterstand op Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade teruggebracht tot respectievelijk één en drie punten. Die twee clubs hebben een wedstrijd minder gespeeld. PEC Zwolle dreigt door de nederlaag een plaats in de play-offs om een Europees ticket te verspelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.