FC Twente nog één winstpartij van titel verwijderd

FC Twente is nog één winstpartij verwijderd van de eerste landstitel in de clubhistorie. De Tukkers wonnen na een stroeve start van Feyenoord (2-0) en zagen concurrent Ajax eveneens winnen.

FC Twente begon gespannen aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Steve McClaren had weliswaar een licht overwicht, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat lange tijd niet. De lijstaanvoerder was vooral gevaarlijk via standaardsituaties (kopbal Douglas) en met schoten van afstand van onder andere Peter Wisgerhof en Kenneth Perez.

Kort voor de rust - Ajax stond toen tegen Heracles Almelo al op een 2-0 voorsprong - viel eindelijk de voor de Tukkers verlossende openingstreffer. Dom balverlies van Karim El Ahmadi leidde het doelpunt in. Bryan Ruiz nam over en stuurde met een prachtige steekbal Blaise Nkufo weg. De Zwitser controleerde en schoot hard diagonaal de 1-0 achter doelman Erwin Mulder.

In de tweede helft was er geen vuiltje meer aan de lucht voor de thuisploeg. Feyenoord leek zich al vroeg te hebben neergelegd bij een nederlaag en liet geen enkele aanvallende intentie zien. De 2-0 van Miroslav Stoch was een logisch gevolg van het lankmoedige spel van de Rotterdammers. De Slowaak omzeilde slim de buitenspelval na een steekbal van Kenneth Perez.

Zondag over een week gaat FC Twente op bezoek bij NAC Breda. De Tukkers zijn bij een winstpartij zeker van de eerste titel in de historie van de club. Overigens kan de koploper in Breda geen beroep doen op Douglas. De verdediger ontving in de wedstrijd tegen Feyenoord zijn zevende gele kaart van het seizoen is is geschorst.