FC Twente neemt Dumic over van FC Utrecht

Reacties

FC Twente heeft Dario Dumic binnen. De 28-jarige verdediger komt over van FC Utrecht en tekent een tweejarig contract in Enschede met een optie voor nog een jaar. 

FC Twente neemt Dumic over van FC Utrecht

NEC haalde Dumic in januari 2016 naar Nederland en verkocht hem na anderhalf jaar aan Utrecht. In de Domstad wist de Bosniër echter nooit een vaste basisplaats te veroveren. Afgelopen seizoen verhuurde Utrecht hem daarom aan SV Darmstadt 98. Bij de subtopper uit de Tweede Bundesliga speelde Dumic wel alles. Bij Utrecht had hij echter weinig perspectief op speeltijd. Trainer John van den Brom heeft voor zijn centrum de keuze uit aanvoerder Willem Janssen, Justin Hoogma, Emil Bergström en de jonge Tommy St. Jago. Dumic kiest daarom voor een definitief vertrek en heeft zich nu verbonden aan Twente.

'Vanaf het eerste moment dat ik contact had met FC Twente voelde ik dat de club me heel graag wilde hebben, dat is belangrijk voor mij. Ik ben hier zowel met NEC als met FC Utrecht geweest. We verloren beide keren. Ik herinner me dat de supporters van FC Twente een geweldige indruk op me maakten. Ik kan dan ook niet wachten om in dit stadion te spelen. Ik ga er alles aan doen om het team te helpen', laat Dumic weten.

Ook technisch Directeur Jan Streuer is content met de komst van Dumic: 'Het is mooi dat we Dario aan onze spelersgroep kunnen toevoegen en voor meerdere seizoenen hebben vastgelegd voor de club. Hij stond in de belangstelling van diverse clubs, maar wilde heel graag naar FC Twente komen. Dario is een grote sterke verdediger met kopkracht en kent de Nederlandse competitie. Hij brengt daarnaast de nodige ervaring met zich mee. Dario sluit na de oefenwedstrijd van morgen aan bij de selectie.'

In Enschede is Dumic de negende zomeraanwinst. Eerder versterkte Twente zich al met Gijs Smal, Nathangelo Markelo, Václav Cerny, Kik Pierie, Danilo, Lazaros Lamprou, Alexander Jeremejeff en Tyronne Ebuehi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.