FC Twente kan uitgerekend in Amsterdam kampioen worden

Reacties

Door het resultaat van concurrent Sparta Rotterdam krijgt FC Twente in de komende speelronde de kans om kampioen van de Keuken Kampioen Divisie te worden. Uitgerekend tegen Jong Ajax kunnen De Tukkers een terugkeer naar de Eredivisie bewerkstelligen.

FC Twente kan uitgerekend in Amsterdam kampioen worden
Jong Ajax
Jong Ajax
2 - 5
FC Twente
FC Twente

Sparta ging zondagmiddag met 1-4 onderuit tegen TOP Oss, waardoor het verschil vier wedstrijden voor het einde van de competitie tien punten bleef. Komende vrijdag reist FC Twente af naar Amsterdam voor een uitduel met Jong Ajax en bij winst is de club uit Enschede zeker van de titel.

Juist die uitwedstrijd tegen Jong Ajax is veelbesproken. De beloften werken hun thuiswedstrijden af op Sportcomplex De Toekomst en vanwege het kleine uitvak stelde Ajax 185 uitkaarten beschikbaar voor fans van FC Twente. Gemiddeld reizen zo'n vijfhonderd uitsupporters mee met FC Twente.

Vorige maand werd er al geklaagd door fans. FC Twente had graag gezien dat Ajax de wedstrijd verplaatste naar de Johan Cruijff Arena, maar tot op heden werkten de Amsterdammers niet mee aan dat verzoek. De grootste supportersvereniging van FC Twente, Vak-P, heeft daarop besloten om niet af te reizen naar De Toekomst. Het is niet bekend of Vak-P terugkomt op dat besluit nu de titel daadwerkelijk gepakt kan worden tegen Jong Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
38
25
5
8
72-39
+33
80
2
Sparta Rotterdam
38
19
12
7
78-47
+31
69
3
Jong PSV
38
18
9
11
77-59
+18
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.