FC Twente is terug: nog niet fit, maar nu al te stug voor PSV

Gonzalo García beleefde zaterdagavond een geslaagde vuurdoop als coach van FC Twente in de Eredivisie. De Tukkers hielden titelkandidaat PSV op een 1-1 gelijkspel. Garcia was gelukkig met dat punt, maar ziet ook nog veel ruimte voor verbetering bij zijn ploeg.

De opvolger van Marino Pusic was vooral te spreken over de manier waarop zijn ploeg verdedigde. 'We hebben niet veel grote kansen weggegeven', concludeerde García voor de camera van FOX Sports. 'PSV had wel veel mogelijkheden, maar dan verdedigden wij goed bij voorzetten. Daar ben ik heel tevreden over. Het is wel vervelend dat we een tegengoal kregen uit een hoekschop. We gaven misschien iets te veel corners onnodig weg. Ik zei het ook al op de bank, dat ik PSV eigenlijk alleen zag scoren uit een standaardsituatie. Want tot het strafschopgebied verdedigden wij heel goed.'

García zag dat zijn spelers fysiek eigenlijk nog niet klaar waren voor de start van het seizoen. 'In de eerste twintig, 25 minuten deden wat we willen doen', zei de coach. 'Druk zetten en de bal in de ploeg houden. Wij hadden toen de beste kansen en kwamen er een paar keer goed uit. De rest van de wedstrijd was niet zoals wij het graag zien, maar we speelden tegen een ploeg die heel, heel erg sterk is. En ze waren ook heel erg fit. Wij zijn bijna fit.'

'PSV heeft heel veel goede spelers, dus het is erg moeilijk om ze negentig minuten van ons doel weg te houden', vervolgde García. 'Ik had graag gezien dat we de bal niet zo snel weggaven, maar de jongens zaten er doorheen. Tot de laatste tien minuten zijn we wel blijven voetballen, we schieten niet zomaar ballen weg. Alleen in de slotfase was dat niet mogelijk meer. We konden ook niet vrijuit wisselen omdat we moesten afwachten welke spelers zouden aangeven dat ze niet verder konden. Dat maakte het lastig, maar ik ben heel tevreden met dit begin.'